Även detta år lyckades arrangörerna av Imolas Reunion att genomföra ett program för de inbjudna förarna som överträffar det mesta i motocross sammanhang!
Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden - Svenska crossveteraner på plats i Imola fr.v. Sten Lundin, Roffe Tibblin, Jeff Nilsson och Totte Hallman!
2 Svemska teamet

En idé som från början verkade lite väl överoptimistisk - att samla de bästa motocrossförare som åkt på Imolas berömda crossbana någon gång mellan åren 1948 till 1965 till en en social sammankomst nere i Imola - genomfördes även i år helt enligt programmet! Arrangemanget genomfördes nu för tredje gången och för varje år så har antalet inbjudna förare ökat. Första året, 2010, var det bara "Storken" Lundin, Bill Nilsson plus ett antal italienska förare inbjudna. I år fanns det fler än 30 förare på plats!
De italienska arrangörerna hade gjort ett fantastiskt jobb - först med att påverka alla förare till att komma till Imola - till att genomföra ett mastodant program med olika mottagningar och jippon, besök på ett mc-museum med c:a 200 motorcyklar, genomföra en motorcykelparad med start i stadens centrum, en utställning med crosscyklar från 50 - 60-talet samt provbana för test vid den gamla crossbanan, en presentation av KTM´s nya mc-program, ett uppbyggt område med massor av gamla foton, intervjuer av TV-team och journalister, visning av den nu nerlagda crossbanan som låg i Aqua Minerale Parken mitt i stan, autografskrivande till unga och gamla crossfans mm. mm.
Bilden nedan - Jeff Nilsson fick mottaga en minnesplakett tillägnad sin far - Bill Nilsson. Les Archer är med vid överlämnadet. 
1 Jeff m Bills plakett
Bilden nedan - De inbjudna utländska förarna på plats på den gamla bansträckningen på Imola banan efter att ha åkt på crosscyklarna från stadens centrum!
3 alla på banan
Bilden nedan - Alla förare fick gå ett banvarv på den nu nerlagda crossbanan. Arrangörerna hade sedan satt upp bilder så man skulle "känna igen sig". Här diskuterar "Totte" Hallman med Dave Bickers och Roger de Coster en speciell passage på banan!
4 TH RD och Dave
Bilden nedan - Sten "Storken" och Roffe Tibblin har som vanligt var för svenskar i Imola - tagit frontplatserna med engelsmännen i bakgrunden!!! Imola-banan var svenskarnas favoritbana. Mellan 1955 till 1965 var det bara svenskar som vann VM-tävlingarna där!
5 Sw före E
Bilden nedan - Bland de utställda cyklarna fanns det en av de första 100 Husqvarna maskinerna från 1963. Den fick "Totte" Hallman åka på under mc-paraden från stadens centrum.
6 TH o Husky -63

OBS! - Det kommer at presenteras fler bilder från Imolas ReUnion om några dagar! Välkomna tillbaka!
Ett speciellt tack till Thord Ahlqvist - som besökte Imolas ReUnion för andra gången - och har försett oss med bilderna ovan!

.