Lars Isaksson6 Larsa Before.1980 394x640

Tävlade för UMCK mellan 1976 och 1979.
Åkte KTM 250 och körde en del serietävlingar med top 10 resultat. Man var ju ingen storstjärna direkt. Det visade sej att jag var ungefär lika mycket på sjukhuset som på hojen så det var nog bäst att sluta medan man kunde gå!

1980-81
Började jobba som MX-mek på Yamaha för Andre Vromans. Vromans var den bästa sandåkare jag någonsin sett och vann massor med tävlingar. Han åkte ungefär 55 tävlingar om året, var Belgisk mästare båda åren och en 4e plats i VM.

1982
Efter att Vromans gått till Suzuki ville Yamaha att jag skulle meka åt Danny Laporte i 250 klassen. En härlig kille med rätt inställning. Han hade bestämt sej tidigt för att bli Världsmästare och det blev han!

1983
Av olika anledningar hamnade jag på Suzuki som mekaniker åt Harry Everts, en hjälte inom sporten som fortfarande då hade bra fart. Han vann en hel del internationella tävlingar och blev 3a i VM - om jag inte missminner mej.

1984-86
Harry började åka Husqvarna, som storsatsade igen, så jag följde med dit. Tyvärr bröt Harry benet på träning i början av året vilket mer eller mindre betydde slutet på hans karriär. Hans son Stefan tog ju över med bravur.

Flyttades över till Jo Martens, en annan Belgare som alla kanske inte känner till. En mycket duktig förare som var topp 10 i 250 VM 94,95,96. Tyvärr såldes Husqvarna till Cagiva i slutet av 1986, vilket var synd eftersom jag trivdes väldigt bra på Husqvarna.

1987-2000
Började jobba på Öhlins Racing som fjädringstekniker i Road Racing. De första åren ihop med Lars Östh, som många säkert känner. En helt ny grej för mig som var mycket intressant. Jag höll på med det i 14 år till resorna började ta knäcken på mej. Jag har tex. varit mer än 45ggr i Australien, Japan samt Syd- och Nord-Amerika. Mina förare blev Världsmästare mer än 10ggr och det var ju kul.

2001 och framåt
Sitter nu på Öhlins kontor i Upplands Väsby och har hand om reservdelar, teknisk support till våra kunder, prissättning av artiklar och mycket, mycket mer.

Roligaste minnen
Finns massor! Bara att bo i Belgien i 21 år var en upplevelse. Har träffat massor med intressanta människor under årens lopp.

Tråkigaste minnen
Vurpa (1987) när gasen hängde sej (dålig mekaniker!) i Torkelsbo, massor av skador, höll nästan på att stryka med! Som tur var fanns Mats Anderssons mamma på plats och tog hand om mej hela vägen till Akademiska i Uppsala. Jag är henne för evigt tacksam för detta!
Bilden nedan efter olyckan - Så här kom jag till jobbet på Hallman Racing - Totte skickade hem mig för att vila en stund till!
6 Larsa i paket

Bilden - Sveriges lag i lagVM 1982!       
Frågesport! För den som kan alla namnen på förarna och mekarna - skicka in svaret under "Kontakt". Det första rätta svaret belönas med ett diplom! 
6 Larsa VM-team

Bilden nedan - Min Nyman Racer!
Används regelbundet bla. till Nyman Rallyt. Håller även på och renoverar en Husqvarna WR250 från 1974 som jag tänkte åka lite Veteran Enduro på framåt sommaren.

6 Larsa NV 11 -51