Inte ännu publicerad

Ove ”Bagarn” Johansson

        Ove Bagarna J. 639x640   

Dags att presentera ytterligare en av våra fantastiska medlemmar som inte kört en enda tävling men betytt och betyder så mycket för oss i klubben, Ove "Bagarn" Johansson.

Ove är uppväxt med en annan av oss veteraner, Thomas Runnevik. När Thomas började åka några crosstävlingar 1962 så var Ove en given följeslagare. När Thomas slutade sin korta karriär så fortsatte Ove som funktionär inom UMCK. Han var och är en sådan person som alltid, vi menar verkligen alltid, ställer upp på de som måste göras inom en klubb. Fixa i klubblokalen, arrangerade av tävlingar, i aktiviteter för att få in pengar, årsfester, listan kan göras hur lång som helst.

Mer specifika arbetsuppgifter har bl.a. varit materialförvaltare och lagledare för 250 cc crosslaget.

Han har också, (som nästan halva veteranklubben), jobbat åt Totte Hallman. Men i Oves fall mer på fritiden. Bl.a. tillsammans med Sture Eriksson (f.d. ordf. för UMCK och UMCK Veteraner samt svåger till Totte) skött försäljning av delar från servicebussen ute på VM och SM tävlingar i cross inom Sverige. Han åkte också med Totte på många tävlingar inom Sverige och vid ett tillfälle på ett av Tottes träningsläger i Belgien.

Runt 1980 tog husbygge och giftermål över så det fanns inte längre tid för så stor aktivitet som funktionär, men medlemskapet inom UMCK kvarstod givetvis.

1993 när Veteranklubben bildades blev det "comeback" som aktiv funktionär. Här är det samma sak som under de "aktiva" åren i UMCK. Han ställer alltid upp på det som behöver göras och 2016 mottog han ytterst välförtjänst utmärkelsen som hedersmedlem inom UMCK Veteranerna.

/Bosse S

Ove B Johansson 641x788Ove Johansson Diplom Low