Ett tillägg till nyligen publicerad historia: "Lite nostalgi läsning "Denna historia handlade ju om Sivert Eriksson och hans väg mot guldet i motocrossens 250 klass 1960. Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden – Sivert Eriksson med SM-kransen runt halsen och gratuleras av Lennart Dahlén och Stig Rickardsson!
SivertSMMästare


Undertecknad var inblandad i en händelse som totalt kunnat ändrat utgången för Siverts del. Ni kan läsa den under rubriken Nostalgi. Gör så här: Klicka på rubriken Nostagi. I den lilla rutan till höger ändrar ni 10 till Alla.Därefter scrollar ni ned till en histroria publicerad 16 april 2009.
Rubriken är: Nostalgi historia om SM-crossen 1960.
Som ni förstår var jag skräckslagen innan Sivert konstaterat att cylindern var OK. Jag sa: Fan, vad klumpig jag var. Sivert tittar på mig och säger: Nej, jag har också ett ansvar för vad som hände.
Det kan tyckas enkelt för Sivert att säga så när allt gått bra, men jag känner Sivert väl och jag är övertygad om att han var ärlig när han sa det.

En helt annan händelse från den tiden som Totte Hallman berättat för mig och som också gäller Sivert. Totte hade ingen egen bil så han åkte till tävlingarna antingen med Sivert eller Lelle Dahlén. Denna gång skulle Sivert hämta honom ute i Nyvalla (Tottes föräldrahem, cirka 3 mil norr om Uppsala). Ingen Sivert dök upp på överenskommet klockslag. På den tiden var det bara att vänta, timmarna gick och till slut dök Sivert upp mitt i natten.
Totte frågar vad som hänt:
Sivert svarar: Bommarna gick ner!!
Bo Svensson

Bilden nedan: Kanske det var starten på just den här resan när de sedan passerade S:t Gotthard passet på väg till Italien. Sivert tar bilden av  Totte framför Siverts Diesel Merca. Sökare på taket, typiskt på gamla Merca Taxi på den tiden!

Alper passage