I Amerika betraktar man Hopetowns Grand Prix som motocrossens födelse i USA. Det var här som Torsten Hallman i november 1966 för första gången presenterade motocrossporten och Husqvarna motorcyklar inför den amerikanska publiken!
Klicka på rubriken för att läsa mer om Hopetown Grand Prix Reunion!
Bilden - Ricky Johnson t.v.intervjuar de inbjudna.  Roger de Coster, Joel Robert och "Totte" Hallman berättar minnen från Hopetown Grand Prix när det kördes på 60-talet!
1 A Reunion LA-13 028 Small

Inför 1967 års tävling tog sedan "Totte" med sig hela sex man från Europa till tävlingen och succén var fullständig - och det är denna tävling som man än i dag pratar om som höjdpunkten bland de crossintresserade och som man vill fira med att arrangera Hopetowns Reunion. För att testa av intresset så började man redan föra året med att inbjuda de amerikanska förarna som var med under premiäråren - men i år så hade även inbjudan gått till Hallman, De Coster och Joel Robert för att fira The Second Annual  Hopetown Grand Prix Reunion! På plats fanns fanns även de mest kända namnen inom den amerikanska motocrossen - Brad Lackey, Marty Tripes, Ricky Johnsson, Malcolm Smith, JN Roberts m.fl. Mellan 3 - 4000 besökare kom till träffen som arrangerades hos ett företag vars ägare är mer än vanligt intresserade av motocross sporten och där man hade byggt upp en tältstad med utställningar av crosscyklar, matserveringar, långbord för autografskrivning och en stor scen där alla inom sporten presenterades. Platsen för träffen var i Semi Valley utanför Los Angeles, inte långt från Hopetown.
För den som vill veta mera och se namnen på alla som fanns på plats -  klicka på Hopetown Reunions hemsida: http://www.hopetownreunion.com/default.html 
Bilden nedan - Alla som ville visa sina veteran crosscyklar kunde visa upp dom i speciella tält - en hel utställningsgata!
1 AC Reunion LA-13 007 Small
Bilden nedan - Arrangören av MC-träffen, Bröderna Zimmerman, hade underhållning från scen i pauserna mellan olika auktioner av nya cross-cyklar, veterancyklar och allt från tavlor, bilder, kläder och minnessaker. Det hände saker hela dagen under träffen!
1 BA Reunion LA-13 044 Small
Bröderna Zimmerman driver ett framgångsrikt företag som tillverkar detaljer till det amerikanska försvaret, bl.a. ett skydd mot målstyrda raketer. Men deras stora intresse är motorcyklar! Därför arrangerar dom Hopetowns Reunion för att träffa likasinnade samlare, gamla förare och crossentusiaster. Allt är gratis för besökarna, mat, dricka och underhållning - alla träffas i en avspänd miljö och pratar mc! Dessutom samlas pengar in för skadade amerikanska krigsveteraner!
Bilden nedan - Bröderna Zimmermans kontor! 250 veterancrosscyklar!
1 B Z- museum Small
Bilden nedan - Här ett av tälten! Vem som vill får ställa ut sin veterancykel till beskådande!
1 Reunion LA-13 002 Small
Bilden nedan - Inte bara svenska Husqvarna och Monark fanns på plats. En Lito hade en hedersplats!
1 Reunion LA-13 013 Small
Bilden nedan - Marty Tripes fanns på plats för att pusha sin idé om en 100cc cross klass! Här med en kopia på Lackey´s Suzuki!
1 Reunion LA-13 021 Small
Bilden nedan - "Robban" och Brad Lackey pratar gamla 70-talsminnen!
1 Robban-Lackey Small
Bilden nedan - Sverigevännen och bisittar-experten i amerikansk TV Jim Holley och "Totte" Hallman ses med jämna mellanrum på crossbanor runt om i världen! Jim hälsar till alla sina kompisar i Sverige!
1 TH - Jim Holley Small
Bilden nedan - Roger med 5, Brad med 1, "Totte" med 4 och "Robban" med 6 VM-titlar = 16 VM-titlar på samma bild!
ReUniom-13
Bilden nedan - Långbord i skuggan för den varma Californiasolen för käk och autografskrivande!
1 Reunion LA-13 017 Small
Bilden nedan - "Robban" i skrivartagen. Den här gången ska en Husqvarna tank signeras!
1 Reunion LA-13 004 Small
Bilden nedan - Legends and Heroes - en rullande utställning som vill hedra gamla crossåkare! Det vore väl en bra idé att genomföra i Sverige! Vem är beredd att stå för slantarna?
1 Reunion LA-13 035 Small
Bilden nedan - Den rullande utställlningen - full med veterancyklar och andra minnessaker!
1 Reunion LA-13 037 Small
Bilden nedan - En Husqvarna annons med resultat från den första Hopetown tävlingen 1966!
1 TH Husky ad-66 Small
Bilden nedan -
X
Bilden nedan -
X