Som vi tidigare har informerat om så har boken "On Air" nyligen kommit ut i England. Boken beskriver bakgrunden till hur BBC började med sina TV-sändningar från en serie motocrosstävlingar samt referat och bilder från alla tävlingar som kördes.
Klicka på rubriken eller gå in under "Nyheter" för att läsa mera om hur det gick till när "Roffe" Tibblin och "Totte" Hallman blev inbjudna till att köra premiärtävlingen tidigt i Januari 1963!

Bilden - "Tibban" och "Totte" tillsammans i ledningen, letar fäste och fajtas om bästa spåret! 
 TH  Tibbe BBC TV-cross Frontp

När BBC skulle börja med sina TV-sändningar av motocross inför 1963 års säsong skickade man en inbjudan till de regerande väldsmästarna, Rolf Tibblin i 500cc och 250-mästaren Totte Hallman, att komma till premiärtävlingen i Beaulieu. 
"Totte" Hallman berättar: Vi tackade genast ja - det skulle ju vara perfekt att få komma till England redan i början av januari för att få både träning och tävling på barmark tidigt på säsongen - trodde vi! Men när vi kom till England möttes vi av ett snöoväder och stark kyla som gjorde att hela landet stod stilla. Den planerade träningen i veckan före gick inte att genomföra, vi fick tillbringa tiden på ett kallt hotell i närheten av banan för att invänta tävlingsdagen.
Vi förberedde oss noga genom att såga våra däck efter konstens alla regler. Det här var ju före dubben och de TV-sända snöcross tävlingarnas tid som sedan kördes i Sverige. Vi hade ett ordentligt övertag, först genom våra sajpade däck plus det faktum att vi var ju vana att träna på en snötäckt och ishal bana. Vi var helt överlägsna i våra respektive heat - "Utklassning" som syns på en rubrik från tävlingarna var just det rätta ordet att beskriva hur överlägsna vi var. I det blandade heatet med 250-500 maskiner så väntade vi på varandra om nån av oss gjorde ett misstag, som var lätt att göra på den hala banan, för att slutligen köra hand i hand över mållinjen - allt för TV-publiken! Det avslutande blandheatet skulle vara det avgörande mellan oss. Jag lyckades vinna finalheatet före "Tibban"! Han hade lite svårt att smälta det faktum att han fick stryk av en 250:a men han kom över det när vi tillsammans tog en drink i baren på färjan som tog oss tillbaka till Göteborg! Vi kände oss som kungar som hade spöat upp engelsmännen i dras egen håla!

TH  Tibbe BBC TV-cross 1
TH  Tibbe BBCTV-cross