Rospiggarna från Hallstavik har varit årets överraskning inom svensk speedway. Varje hemmamatch följs av ett stort antal av våra UMCK Veteranerna. Klicka på rubriken för att läsa en speedwayrapport av UMCK-Veteranernas Anders Persson!
Bilden - Rospiggarnas lagledare Micke Teurnberg här tillsammans med Anders Persson före första matchen mot Vetlanda!
Rospig 1B

Inför årets säsong var Rospiggarna från Hallstavik tippade att hamna bland dom sista lagen i tabellen. Rospiggarna började Elitserien tävlingar på ett övertygande sätt med ett flertal segrar.
Inför semifinalen den 9 september mot favoritlaget till ny SM titel Elit Vetlanda så hade Rospiggarna mot alla odds segrat i hela åtta matcher, en oavgjord och fem förluster. Ett strålande resultat.
Mannen bakom dessa framgångar är Mikael Teurnberg, lagledare för Rospiggarna. Mikael tidigare framgångsrik Speedwayförare som fortfarande ligger på tredje plats i maratontabellen för Piggarna. Tabellen toppas av Greg Hancock med 3074 inkörda poäng. På andra plats Andreas Jonsson med 2131 poäng Mikael Teurnberg 1787 samt Erik Stenlund 1719.
En stor fördel för Mikael är att han har en gedigen bakgrund för sporten, dessutom har han en förmåga att få sina förare att prestera det bästa i varje heat. Undertecknad som varit på Rospiggarnas alla hemmamatcher har följt tävlingarna på nära håll i depån och vid banan. Mikael har med sitt engagemang och närvaro sporrat sina förare till toppresultat. Han har vid varje match samlat förarna ett flertal gånger för taktiksnack och varit lyhörd för förarnas synpunkter. Resultatet har blivit stora framgångar. Mikael säger att om någon i
laget har haft problem så har dom andra gjort bra resultat, laget har stor jämnhet.
Glädjande är att Rospiggarnas hemmamatcher haft stor publik cirka 4-5000 åskådare per match. Hemmamatchen vann Rospiggarna med 4 poäng. Inför returmötet mot Elit Vetlanda så måste allt stämma för att Rospiggarna skall gå till SM Final.

Bilden nedan - Andreas Jonsson har varit Rospiggarnas bäste poängplockare under året!
Rospig 2B

Bilden nedan - Chris Harris och Mads Korneliusson i full koncentration då de följer tävlingarna!
Rospigg 3 B

Bilden nedan - Tävlingen avslutades med ett pampigt fyrverkeri!
Rospig 4B