Supercrossen i Phoenix på lördagskvällen avklarad. Vad hinner vi göra mera i Phoenix innan vi åker vidare? Jo, vi måste naturligtvis hinna kolla in en av Amerikas största golftävlingar som spelas i Phoenix den här helgen. Klicka på rubriken för att läsa om våra planer!
Bilden – En rekordpublik på 201.000 åskådare såg PGA-tävlingen i Phoenix på lördagen!
2 A Waste Man. 788x439


Sagt och gjort. Kan man slå två flugor på en smäll så måste vi väl också åka och titta på den golftävling i Amerika som drar mest åskådare. Före frukost så kollade jag därför på TV från lördagens golf då man berättade om att man slagit nytt rekord gällande åskådarantal på en dag. Hela 201.000 åskådare var det nya rekordet som förde med sig att det varit stopp på motorvägarna till tävlingen.

Samtidigt varnade man på TV att det skulle bli samma köer på motorvägarna även under den avslutande rundan på söndagen. Beslutet som Håkan och jag tog på frukosten var inte så svårt. Åker vi nu direkt till Palm Desert och lägger oss vid poolen och solar och badar - eller sitter i en bilkö i flera timmar för att titta på golf? Beslutet blev - raka vägen till Palm Desert!

Efter att ha bott på ett kanonfint hotell i Palm Desert sön-, mån- och tisdag, hade vi sedan cirka två timmars bilfärd fram till Temecula, en stad som ligger en timmes bilfärd norr om San Diego. Där har Husqvarna, KTM och VP nya lagerlokaler och kontor på ett gemensamt markområde.

Mark hade bokat in oss på traktens stolthet – ett hotell som låg mitt ibland vinodlingarna med egen vingård. Där måste man, efter att väskorna kommit in på rummet, absolut gå till vingårdens speciella vinprovningsrum! Hotellets policy var att man måste bekanta sig med traktens alla vinsorter. Efter att ha provat de flesta av husets alla sorter så somnade vi in ganska tidigt på kvällen!

Bilden nedan - Utsikten ut mot vinodlingarna från vårt hotell!
2 B IMG 2360 788x591

Bilden nedan - Dags för vinprovning! Obligatoriskt om man bodde på Ponte Winery!
2 C IMG 2353 800x600

Vårt möte med Husqvarna folket skulle börja 10:30 men eftersom vi var morgonpigga passade vi på att besökta Roger de Coster på KTM’s kontor direkt på morgonen. Han visade oss runt och presenterade oss för alla som jobbade där. Speciellt intressant var det att se tävlingsavdelningen och upplägget mellan avdelningarna, motoravdelningen, ramavdelningen och test avdelningen – alla avdelningar för sig – allt skinande blankt och rent, lokaler rena som operationssalar!

Fabriksteamet hade redan givit sig iväg på dagens träningspass till en bana i närheten så vi fick tyvärr inte träffa Marvin och Ryan och de andra förarna. Roger berättade att förarna i teamet tränade fem dagar i veckan under säsong plus hade olika åtaganden på kvällarna för diverse sponsorer. Just den kvällen vi var där var det stor uppställning av teamet på en bilfirma närheten.

Vi diskuterade olika saker som jag noterat från tävlingen i Phoenix och jag tog bl.a. upp Ryan Dungeys speciella teknik att ”flyga lågt” över hoppen, ett ställe där han alltid tjänar någon meter mot de andra förarna. ”Kul att du noterade detta”, säger då Roger. ”Det har jag lärt mig av dig och det är just denna teknik som jag försöker överföra till Ryan”! Kul att höra, och speciellt av en sådan som Roger som anses som motocrossens största guru! Håkan, som satt bredvid och hörde vårt samtal, har ju alltid betraktat mig som en crossåkare som åkte tävlingar ”nån gång mellan de två världskrigen”, hajade till ordentligt när ”The Man” framförde sina synpunkter!

Bilden nedan – Roger tog emot när två morgonpigga svenskar dök upp på morgonen!

2 D Roger KTM 788x591

Bilden nedan – Receptionen på KTM!
2 E Roger entre KTM 788x591

Bilden nedan – Allt ska vara skinande blankt! Här kollar vi putsen på transportbilen. Roger checkar av att även motorn är skinande ren!
2 F Roger o trucks 788x591

Sen var det dags att göra det vi egentligen var där för – att besöka Husqvarnas nya kontor. Även här var det naturligtvis puts till tusen på grejorna! Redan i receptionen så möttes jag av en stor bild på mig själv – kul! Dessutom fanns det en nostalgihörna med flera bilder på mig och andra Husqvarna förare från ”the Old School”! Några nya cyklar plus en 60-tals Husky fanns också i receptionsdelen. Det är tydligt att man vill framhålla kulturen som finns hos Husqvarna – t.o.m. firmabilarna hade logos att man tillverkat motorcyklar sedan 1903!

Bilden nedan – Här tillsammans med Mark och Jenna framför den stora tavlan vid ingången. Bilden på mig - som i orginal är en färgbild - har man tonat ner till en svart/vit bild! 
2 G Husky office entre 788x591

Bilden nedan – Nostalgi - Här med Mark Blackwell och Jon Erik Burlesson - VD för Husqvarna i USA!
2 K Husky off Burle o Mark 788x591

Bilden nedan – Mark och jag med en något nyare modell ur Husqvarnas sortiment - Pourcels fabriksare!
2 H Husky Mark o TH 788x591

2 J IMG 2579 788x591

2 I Husky foto 788x591

Mark, som var den som bjudit dit oss, och Jenna som är marknadschef för Husqvarna tog oss sedan på en rundvandring i lokalerna och presenterade oss för personalen plus att de berättade om verksamheten. Mark var väldigt noga med att varje gång han presenterade mig nämna att ”det här är han som introducerade Husqvarna och motocrossen i Amerika”! Mark ville verkligen trumma in just detta budskap till alla! Och jag hade naturligtvis inget emot att bli presenterad på det sättet. Det stämmer ju då det var jag som tog motocrossen till Amerika första gången 1966 och sen tog flera förare med mig till året därefter!

Därefter var det dags för intervjuer och fotografering innan jag blev presenterad inför den samlade säljkåren på cirka 30 säljare. De kom från olika delar av USA och var fanns på plats för att gå igenom kommande säljaktiviteter. Inför den samlade gruppen fick jag då berätta om min bakgrund med Husqvarna, om först åren under mina besök i Amerika och början på motocrossen – som naturligtvis de flesta av de unga säljarna inte visste så mycket om!

Dagen avslutades sedan med mera fotografering ute bland vinfälten i solnedgången innan det var dags att fräscha upp sig för att vara ”the guest of honour” på ett kvällsparty hemma hos Mark Blackwell, där även alla säljarna skulle vara med. Amerikanarna är ju specialister på att ordna trevliga kvällsfester – mest för att det är varmt och skönt även på kvällen. God mat, gott vin och mycket snack och många frågor från säljarna som var med - innan dagen var slut och vi kunde åka tillbaka till vårt vinhotell.

Bilden nedan – Även ute bland vinfälten skulle det fotas!
2 KA Vingård 788x591 2

Bilden nedan - Här står jag bland Husqvarna säljarna - alla med glada miner!
2 L Husky Party Mark 788x591

Bilden nedan – Även på kvällens pool-party fanns det fotografer med, t.o.m. när det var dags att prova Marks hemliga, egna vin!
2 M Vin provn sängen 788x591

Upp tidigt nästa morgon för att besöka THOR’s nya kontor som ligger i Poway – cirka en halvtimmes bilfärd från San Diego. För mig var det första gången som jag kom till det nya kontoret så det var kul att få en visning av lokalerna och träffa de som jobbar där, plus kul att se sin egen hörna med en del nostalgi produkter och foton. De flesta av personalen kände jag sedan tidigare men det hade ju tillkommit en hel del nya ansikten. Man är numera 30 personer som jobbar på THOR!

Numera har man all personal ”in house”, t.o.m. egen foto och video inspelningsstudio. Video är det ”nya” sättet att marknadsföra produkterna så naturligtvis ville dom då passa på att sätta mig framför kameran för att berätta om ”hur det var att introducera motocrossen i Amerika”! I år är det ju dessutom 50 år sedan som jag kom till USA första gången – vilket en av journalisterna från Racer X som jag blev intervjuad av - kommer att göra ett stort reportage om under året.

Bilden nedan – Videoinspelning i ”Tottes hörna” på THOR kontoret!
2 Thor video 788x591

Bilden nedan – Jim Gallagher anställdes som ung designer för att rita Hallman Pants för 30 år sedan. Han är fortfarande kvar – men nu som chef över alla THOR’s produkter!
2 Thor Jim o TH 788x591

Bilden nedan – Kul när personalen går omkring i T-shirts med klassiskt foto på mig!
T Shirt

Ja, det var ännu en intressant dag, kul att träffa så många gamla polare och prata om gamla minnen.
Håkan och jag åkte därifrån nöjda och glada, tog in på ett hotell i San Diego och somnade gott på kvällen.
Det var ju dags att ladda för dagen efter var det ju dags för Supercrosstävling nummer 2 på Petco Park i San Diego.
Till det återkommer jag om några dagar!