En succékväll blev det på UMCK’s 70-års Jubileumsfest! Sammanlagt deltog 90 stycken personer på festen: Damer, UMCK:are, UMCK Veteraner samt inbjudna gäster i en fantastisk kväll ute på Söderby Golf & Krog. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden – En stor välkomstskylt vid entren välkomnade gästerna!
70 års Jubfest 1 787x590

Ett antal veteraner, samt Tomas Persson UMCK, hade smyckat lokalerna med fyra st hojar, banderoller, affischer, bilder, klubbtröjor samt en hemmagjord UMCK flagga från de år som gått sedan allt började en gång i februari 1947.
Bilden - Cross-cyklar från olika tidsepoker mötte gästerna!
70 års Jubfest 2 787x590 

70 års Jubfest 3 787x590

Bilden - Massor av bilder från UMCK's historia genom åren fanns uppsatta på väggarna i mingellokalen!
70 års Jubfest 4 787x431

Bilden - En flagga, som funnits med sedan starten av klubben, hade plockats fram dagen till ära!
70 års Jubfest 5 787x590

Kvällens program startade med ett mingel där det bjöds på välkomst skumpa. Ljudnivån blev omedelbart hög när alla deltagare från ett antal tidsepoker samlades och umgicks.
När de flesta anlänt startade punkt 2 i programmet med att "Totte" Hallman samt Tomas Persson och Peter Östergren från moder-klubben gjorde en resumé över dessa 70 år. Även en kort historik fanns med om Veteranklubben.
Bilden - ."Totte" Hallman's presentation av klubben startade från ruta 1 i UMCK's historia!
70 års Jubfest 6 787x704 

Därefter uppvaktades UMCK av bla, Upplands Väsby MK som kom med sex st crossveteraner och goda vänner. Vidare av SMK Uppsalas ordf. Anders Norstedt samt Scotts Svenskas VD Håkan Eriksson. Ytterligare ett antal telegram med gåvor från flera klubbar och organisationer hade kommit till klubben och alla dessa hälsningar lästes upp.
Bilden - Ett stort gäng med tidigare tävlingsförare från Upplands-Väsby MK fanns på plats för att gratulera 70-åringen!
70 års Jubfest 7 787x590

Denna del av festen avslutades med ett fantastiskt fyrverkeri sponsrat av Söders Måleri och Dahléns Maskinteknik.

Kvällens toastmaster, Roine Lööf tog sedan över tillställningen och såg till att alla hittade en plats att sitta för att sedan njuta av ett suveränt julbord. Allt under en stämningsfull musik framförd av Thomas-Trubadur. Ljudnivån var återigen hög under glatt umgänge, så hög att Roine hade svårt att få gehör för de obligatoriska snapsvisorna. Det märks att Veteranernas "affärsidé "; att träffas och umgås är klockren.
Bilden - Stämningen var hög bland borden. Här berättar Håkan Eriksson t.v. och Thorleif Hansen t.h. samtidigt en rolig historia för "Totte" Hallman! 
70 års Jubfest 8 787x590.

Bilden - Det vimlade av celebriteter bland gästerna. Överst på bilden syns Åke Törnblom. Thorleif Hansen och Thomas Pettersson - och därunder "Posa" Serenius och Olle Pettersson!

70 års Jubfest 105 712x687

Under kvällen uppvaktade Veteranklubben, UMCK:s elitåkare Alexander Dahlén med en liten uppmuntran i form av en check.
Bilden -  Veteran-klubbens kassör Mats Wigenfeldt och ordförande Bosse Svensson överlämnar här en "liten" uppmuntran!
70 års Jubfest 11 787x590

Bilden - Även "Totte" Hallman förärades med en utmärkelse! Startlistan från hans första tävling som han startade i och vann - Nymanpokalen 1957.
70 års Jubfest 12 787x590
Ampe gjorde en stor insats med att sälja in en suverän fotobok över UMCKs historia som "Totte" tagit fram. (Ytterligare chans kommer att finnas via hemsidan)

Bilden - Så här ser den ut - En fotobok över UMCK's 70-år inom motorsporten!
70 års Jubfest 14 688x787

Efter maten fanns också möjlighet till dans till Thomas Trubadur fina musik, men det märks tydligt att, "tjata med varandra" som det heter på göteborgska, är det som gäller när vi samlas. Succesivt blev det hemgång för mätta och glada deltagare och en bättre tisdagskväll är svår att få till.
Bilden - En dansant "Lelle" Dahlén har här bjudit upp Gudrun Eriksson till dans!
70 års Jubfest 13 787x590

Summering från Veteranklubbens sida:

Att få 50 % av våra medlemmar att komma på en fest är naturligtvis en fantastisk siffra. Betänk också att ett antal bor utanför Uppsala och några tyvärr sliter med dålig hälsa så blir siffran än mer imponerande. Samtidigt kan man inte låta bli att sakna de som tyvärr inte deltog.
Att genomföra en sådan här fest med den eleganta utsmyckningen och att få allt på plats och också bortstädat efteråt är helt omöjligt om inte ett antal medlemmar är villiga att ställer upp och jobba.
Först och främst skall tacket gå till "Totte" Hallman och Tomas Persson från UMCK. Ni båda har dragit ett stort, stort lass. Ett stort tack och bock. Vidare har Roine Lööf, bröderna Matte och Hasse Wigenfeldt, Totte Bräck, Ampe Persson, Anders Israelsson, Bruno Eriksson, Perra Nyberg och Ove Dellbeck ställt upp. Stort tack även till er.
Vid pennan Bosse Svensson och vid kameran Anders Persson.