Ett sent återbud på grund av sjukdom gjorde att vi blev 18 st deltagare, en mindre än förra årets fest ! Man kan tycka att 18 st är ett litet antal i förhållande till vår total på 49 st medlemmar. Men sanningen är nog att det är en helt OK siffra med tanke på vår snittålder på 79,8 år och vad den innebär för hälsa och välmående. Att vi återigen kan ha denna bygdegård som en perfekt plats för vårt kalas beror helt på bröderna Mats och Hasse Wigenfeldt förtjänst. Dels har de “rätt” kontakter för fina villkor för att disponera anläggningen, dels lagrar den materiel som behövs för våra “tävlingar”.
Bilden - Ett gäng glada och förväntansfulla UMCK-Veteraner väntar på att aktiviteterna ska börja när klubbens fina banderoll finns på plats!Ramsta 1

Till våra tävlingar:
Tipspromenaden med fem kontroller där frågorna handlade om hur vi svenskar reagerar på olika saker, max antal rätt var 10. Segrade i damklassen gjorde Kicki Jansson på 6 rätt, 2:a, Agneta Pettersson på 4 rätt. I herrklassen segrade Totte Hallman på 7 rätt, 2:a Hasse Wigenfeldt på 5 rätt. 5 rätt hade även “Ampe” Persson men Hasses gissning på utslagsfrågan var närmare rätt längd. 5 rätt hade också Matte Wigenfeldt men har var Ampe närmare rätt längd än Matte. En kul detalj. Utslagsfrågan var ett skosnöre som häftas fast i krumelurer på en skiva. Rätt längd var 324 cm. Gudrun Eriksson var närmast på 250 cm. De allra flesta gissningarna låg runt omkring hälften av rätt längd!

Bilden nedan - Tipspromenaden var starten på aktiviteterna. Här Signe och Anders Persson-Brandt på tredje kontrollen!
Ramsta 11

Bilden nedan - Segrarna i tipspromenadens Dam & Herrklasser - Kicki Jansson och Totte Hallman!
Ramsta 12

I femkampen segrade Gudrun Eriksson på 9 poäng av 15 möjliga, 2:a Camilla Bräck på 7 poäng, 3:a var Kicki Jansson på 6 poäng. I herrklassen segrare Bosse Svensson på 13 poäng, 2:a Totte Bräck på 11 poäng, 3:a Ove Jansson på 9 poäng.

Bilden nedan - I 5-kampens Damklassen var det Gudrun Eriksson som tog hem skumpan! Och i Herr klassen var det sekreteraren och all-i allo - Bosse Svensson som tog hem en överlägsen seger!
Ramsta 13Ramsta 14

Bilderna nedan - Några av delmomenten i 5-Kampen!

Ramsta 6

Ramsta 75

Ramsta Mats

Ramsta 7

Därefter avslutningen med fika och tårta. Detta samkväm på altanen är väl träffens höjdpunkt med mycket surr om allt möjligt. Såå mysigt!! Men som vanligt sker inga aktiviteter om det inte finns några medlemmar som gör jobbet. Stort tack till Hasse W, Matte W och hans Agneta samt Totte Hallman och även undertecknad på ett hörn. Bosse S Sekr

Bilden nedan - "Vi hade i alla fall tur med vädret"! Den perfekta sommardagen gjorde att alla trivdes ute på altanen!

Ramsta 94

Bilden nedan - Fint ska det va´ - när UMCK-Veteranerna bjuder på tårta!
Ramsta 9


Bilden nedan - "Tårtan var så fin så man tordes inte skära i den" var några kommentarer!

Ramsta 95

Ramsta 10
x