Bild från första racet runt Nyvalla Ranchen på 1920- talet!Dags för Race Runt ranchen igen!

Välkomna till Nyvalla och 2003 års "Race Runt Ranchen"  eller populärt kallat Nyvalla 3R - en tävling special-

arrangerad för UMCK Veteranerna! Arrangemanget har egentligen bara ett mindre inslag av racing i sig, men eftersom så gott som alla har racingbakgrund så känns det mera hemma att kalla det för "racing" även när vi kastar varpa, skjuter luftgevär och kör moped!

Nyvalla har en lång "racinghistoria" ända från Alphons Hallmans dagar då han deltog i T-tävlingar på 20-talet, till dagens Nyvalla 3R. Otaliga är de förare som genom åren har besökt ranchen för att testa sina MC-kunskaper.

I början på 50-talet var det "Speedway på Dyan", en rundbana som Pappa Alphons sladdade upp åt Hasse och ett gäng av dåtidens MC-stjärnor från Uppsala: "Mörten" Söderlund, "Musse" Jansson, "Littan" Lidström, Stickan Bernström,  och Curth Nelin, Curt som f.ö. spenderade många träningstimmar här på Nyvalla.

Nästa period på Nyvalla blev "Speedwaybacken" som egentligen var en motocrossbana i backarna bakom ladugården. Här kom nästa gäng från Uppsala: Lelle Dahlén, Roine Lööf, Sivert Eriksson, Curt Johansson m.fl. för att träna där under senare delen av 50-talet. Under 60-talet användes banan av internationella gäster som Dave Bickers, Alan Clough, John Banks m.fl. Alla har imponerats av Nyvalla och möjligheterna att fritt åka motorcykel vart tusan man själv ville! Denna möjlighet utnyttjas fortfarande av Emil, dotterson till Hasse, när han är ute och luftar någon av sina 15 (!) mopeder. På Nyvallas marker har även ett flertal Nymanpokaler och Novemberkåsor dragit fram.

Och idag inträder en ny typ av racing när Nyvalla 3R körs - en någon lugnare form av racing. En tävlingsform som går ut på samvaro och glädje att träffas, mera än att "spruta lera" på varandra. Vi hoppas att ni alla tar det för vad det är och att ni trivs här på Nyvalla!

Så här ser dagens program och tävlingar ut efter att den inledande orienteringen från Uppsala avslutats:

KASTA VARPA

Varje deltagare kastar tre kast där poäng räknas efter träff enl. 15 - 10 - 5 poäng. Ett provkast får göras!

SKJUTA LUFTGEVÄR

Varje deltagare skjuter tre skott där poäng räknas efter träff enl. 15 - 10 - 5 poäng. En provskjutning får göras!

MOPEDRACE

Tre superdupertrimmade mopeder lottas ut till tre deltagare per start. Race Runt Ranchen körs i tre varv, vänstervarv utanför de vita konerna. Poäng enligt 45 - 30 - 15 principen. Ett uppvärmningsvarv får köras!

Segraren av Nyvalla 3R blir den tävlande som har samlat in mest poäng i de tre deltävlingarna. Om man hamnar på samma poäng avgörs segern genom lottning, annan snabbt hopkomponerad aktivitet eller frågesport!

Enväldiga domare är Totte och Ampe. Domsluten kan inte överklagas! Protesttiden är slut när pilsnern är slut!

Ha det så kul och varmt välkomna!

 

Organisationsgruppen för Race Runt Ranchen

3r_resultat_03