Bild från första racet runt Nyvalla Ranchen på 1920- talet!Race Runt Ranchen - 5-årsjubileum!

Välkomna till Nyvalla gård och årets "Race Runt Ranchen" eller populärt kallat Nyvalla 3R - en tävling specialarrangerad för och av UMCK Veteranerna!

Nyvalla har en lång "racinghistoria" ända från Alphons Hallmans dagar då han deltog i T-tävlingar på 20-talet, till dagens Nyvalla 3R. Otaliga är de förare som genom åren har besökt ranchen för att träna och testa sina MC-kunskaper. I början på 50-talet var det på "Speedwaybanan", som dåtidens Nymans-stjärnor från Uppsala, "Mörten", "Musse", "Littan" och "Curre" Nehlin kom för att träna speedway.

Sedan var det "Speedwaybacken" som gällde. Egentligen en motocrossbana i backarna bakom ladugården. Då var det Lelle, Roine, Sivert, Curre m.fl. som kom för att träna under senare delen av 50-talet. Under 60-talet användes banan av internationella gäster som Dave Bickers, Alan Clough, John Banks m.fl. Alla har imponerats av Nyvalla och möjligheterna att fritt åka motorcykel vart tusan man själv ville! Denna möjlighet utnyttjas fortfarande av Emil, dotterson till Hasse, när han är ute och luftar någon av sina 15 mopeder! På Nyvallas marker har även ett flertal Nymanpokaler och Novemberkåsor dragit fram.

Och idag körs en ny typ av racing när Nyvalla 3R körs - en någon lugnare form av racing! Vi hoppas att ni alla tar det för vad det är och att ni trivs och umgås här på Nyvalla! Dagens program:

KASTA PIL

Varje deltagare kastar 5 pilar där poäng räknas efter träff enligt poängen på tavlan. Ett provkast får göras!

KASTA RINGAR

Varje deltagare kastar fem ringar där poäng räknas efter träff enl. 15 - 10 - 5 poäng. Ett provkast får göras!

KROCKET

Krocket enl. uppgjord bana där poäng räknas efter hur många hinder som passeras. Provtest av rullmotstånd får göras!

MOPEDRACE Race Runt Ranchen!

Tre superdupertrimmade mopeder lottas ut till tre deltagare per start. Race Runt Ranchen körs i tre varv, vänstervarv utanför de vita konerna. Poäng enligt 15 - 10 - 5. Ett uppvärmningsvarv får köras!

DART för de damer som inte vill köra Moped!

Segraren blir den tävlande som har samlat in mest poäng i deltävlingarna i herr resp. damklass.

Om man hamnar på samma poäng avgörs segern genom lottning, annan snabbt hopkomponerad aktivitet eller frågesport! Enväldiga domare är Totte och Ampe. Domsluten kan inte överklagas! Protest tiden är slut när pilsnern är slut! Ha det så kul och varmt välkomna!

 

 

Resultat från 2006 års Race Runt Ranchen

3r_resultat_06

 

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}

{mosimage}