Här kommer några nostalgibilder från Saxtorps 500 SM-tävling 1966. Det var den första SM-tävlingen av fem för året och vanns inte oväntat av Gunnar Johansson på CZ 360cc. Klicka på rubriken för att se fler bilder!
Bilden – Prispallen från första SM 500-tävlingen 1966 på Saxtorp! Torsten Hallman – Gunnar Johansson – Janne Johansson
SM 500 Saxtorp 1 Pallen

Saxtorp har alltid varit Gunnars favoritbana där han gjort sina bästa resultat i både VM och SM sammanhang. Det var på Saxtorpsbanan som Gunnar slog igenom tolv år tidigare då han först vann juniorheatet för att sedan bli uppflyttad till seniorheatet – och vann det också! Premiär var det också för Totte Hallman som körde sin första tävling i 500 SM på den nya prototypen av Husqvarnas 360-kubikaren och tog andraplatsen efter Gunnar. Torsten tog även hem andraplatsen totalt i 500 SM-klassen det året efter Janne Johansson på sin Lindström cykel trots att han bara tog poäng i två av de fem tävlingarna som räknades. Gunnar Johansson slutade fyra totalt i SM efter Bengt Åberg.
Bilden nedan – Här ser vi startsnabba P-O "Pelle Mas" Persson inklämd mellan Bill Nilsson och Gunnar Johansson innan start!
SM 500 Saxtorp 2

Bilden nedan - Roffe Tibblin och Gunnar Johansson - båda på CZ - smider planer innan start!
SM 500 Saxtorp 3

Bilden nedan - Här ses Bill Nilsson - som slutade fyra - i samspråk med Kurt Gustavsson - som kammade noll poäng på Saxtorpsbanan!
SM 500 Saxtorp 4

Bilden nedan -  Sten "Storken" Lundin är väl inte den som älskar sandbanor precis. Inte denna gången heller, han blev utan poäng. Tyvärr så fortsatte säsongen på samma vis för "Storken". Han är den föraren som samlat mest SM poäng genom åren. För första gången sedan 1952 blev Storken utan SM-poäng när 1966 års säsong var över!
SM 500 Saxtorp 5

Bilden nedan - Roffe Tibblin på sin CZ i ledningen. Tyvärr vurpade han i andra heatet och gjorde en 0-poängare i premiären. Det blev en elfte plats totalt i SM efter flera oturliga SM-tävlingar under säsongen 1966.
SM 500 Saxtorp 6

.