Bilden är tagen efter målgång i Lag-DM 500 cc i Hallstahammar. Förarna är från vänster UMCK Veteranerna Bo Svensson och Anders Persson. Längst till höger är det Jack Elofsson och vi tävlande då för SMK Uppsala. Vi kom 4:a i tävlingen, 2 poäng från delat brons och 4 poäng från segern. Klicka på rubriken för att läsa mera!
Bilden - Svaret på frågan - men fortfarande en suddig bild!

Bosse frågor 1024x595


Förspelet till tävlingen var lite (!) hektisk. Jag, Bosse, skulle åka inbjudan 250 cc A-förare vid samma tävling. Jag hade meckat klar hojen på lördagen vid 16-tiden. Då kommer Anders Nilsson lagledare och Christer Eriksson från klubben inåkade på uppfarten till huset och säger; Du måste åka i 500 laget i morgon. En ordinarie kille hade blivit sjuk. Jag svara förvånat: Jag har ingen 400cc motor! Det har vi en med oss säger Anders.

Bara på med overallen och skifta motor och avgasrör på min cykel. Ett "mindre" problem, tyckte Anders och Christer, var att jag aldrig ens hade provkört en 400!
Så på med tävlingskläderna och upp i sandtaget hemma i Ärentuna för att åtminstone känna på att åka en 400. Utan att överdriva så var det en annorlunda upplevelse!! När vi kommer tillbaka efter provkörningen återstår ett problem. Jag hade inga gula nummerplåtar och svarta siffror som användes i 500 klassen. Jag åkte ju 250 och där var det grön nummerplåt med vita siffror. När jag kom till tävlingen på söndagen hade Anders fått tag på rätt plåtar i 10 tiden på lördagskvällen! Ingen idrott skulle fungera utan ledare som lägger ner sin tid och skäl för oss aktiva!

Hände 6 september 1969
Bo S