Roffe Tibblin har betytt oerhört mycket för Husqvarnas framgångar i USA. Läs en intressant artikel om bakgrunden till Roffes beslut att ta jobbet som rektor för Husqvarnas motocross skola i Kalifornien. Det är vår motorvän Göran Petersson som hittat artikeln.Vi tackar Teknikens Värld och Tommy Wiking för denna artikel, och hoppas att den skall vara intressant för våra motorvänner. Hälsningar Göran Petersson
Bilden - Roffe Tibblin i USA!
Tibblin in the US

Göran berättar: Jag hittade en artikel om Rolf Tibblin och hans arbete med att bygga ett Pensionat och träningscenter i Blekinge skärgård, närmare bestämt på Aspö. Rolf hade tillsammans med sin familj mycket stora planer på detta projekt och satsade mycket arbete och egna sparade pengar. Detta efter att hans karriär var tänkt att vara avslutad - 66 -67.
Det var Teknikens Värld och Tommy Wiking som hälsade på hemma hos Rolf och gjorde detta reportage. Tyvärr var det i en tid då lågkonjunkturen svepte in över landet och i synnerhet i skärgården utanför Blekingekusten. Ungefär samtidigt när det såg som mörkast ut hörde Husqvarna av sig och undrade om Rolf kunde vara intresserad att bygga upp en motocrosskola i Kalifornien där Rolf skulle fungera som rektor och ansvara för träningen. Någon mera lämpad för denna uppgift kunde Husqvarna folket inte tänka sig. Familjen behövde nog inte så lång tid på sig för att förstå att detta var ett tillfälle som var mycket lockande. Att byta de kylslagna vintrarna hemma i Sverige mot Kaliforniens varma klimat. Hur det utvecklade sig överlåter vi åt Teknikens Värld att berätta om. Efter vad vi kunnat läsa så var det inte slutet på Rolfs framgångar på tävlingsbanan utan bara fortsättningen på en framgångsrik karriär i det nya landet. Den infällda bilden på Rolf och hans vita Hedlund var ju från en period många år före detta utspelar sig, men det är ju ofta så vi förknippar Rolf och hans framgångsrika karriär här hemma!

Tibblin i USA 1

Tibblin i USA 2