En sann berättelse vad som kan hända om man glömmer att fälla upp stödet på en Yamaha TT600! Läs om Leffe Sternesjös vådliga vurpa. Klicka på rubriken för att läsa vidare!
Bilden – Här ser ni resultatet av vurpan!
kvaddad hoj

Vi ("fyra ungdomar") hade varit i Dalarna några dagar och ”grusbusat”. På väg hem tog vi den gamla vägen över Gysinge och när vi kom fram till rastplatsen med toaletter och parkering på vänster sida med grusplan stannade jag, då jag låg först. Jag fällde ner stödet, men innan jag klev av mc:n frågade jag om någon skulle slå en båge. Ingen var pissnödig, så jag rätade upp maskinen, tittade framåt i gruset och tänkte att nu blir det ett dike bakom!

Eftersom jag skulle över till höger blev det givetvis en högersladd och när jag kom till asfalten växlade jag till 2:an, gick ut på höger väghalva och när räcket närmade sig vek jag ner till vänster. Eftersom det gick hyfsat fort, 70-80, small det bara till ! Jag trodde bakaxeln hade gått av.
Av centrifugalkraften studsade jag av hojen, men släppte inte styret, så när jag träffade köttstolpen blev det full mutter och när framändan slog i stolpen släppte jag och rullade nerför slänten.    
Det blev ett rejält köttsår i låret. Cirka 10 + 10 cm, som en vinkelhake. Jag hade en oerhörd tur som inte bröt något.
Det som gick sönder på hojen var avgasröret, tanken, ett fäste på dynan och omkopplaren på höger sida. Dessa prylar fanns på hyllan i garaget!
Nu har jag monterat en kontakt så nu går det inte att köra med stödet nere.
Det är lärpengar!
Leffe Sternesjö

Bilden nedan - Här ser man en "del" som Leffe har lämnat efter sig på stolpen!
köttstolpe 1024x579