Som tidigare berättats så fick några av oss UMCK-veteraner tillfälle att besöka det museum som sammanfattar Tony Rickardssons speedwayliv. En enastående anläggning uppbyggd av Tony´s vän och sponsor genom många år, Ulf Redin. Från UMCK-veteranernas sida bockar och tackar vi Ulf för att vi fick komma in i helgedomen!
Klicka på rubriken för att se mera!
Bilden - Vetgiriga UMCK-veteraner lyssnar på Ulf Redins presentation. Ulf är den som förverkligat Tony´s museum!
7 Posa-resa

Alla samlas runt porten! Det var uppmaningen vår grupp fick av Ulf när vi gått igenom hans bilgarage. Alla stod förväntansfulla framför den stängda porten när vi plötsligt fick höra ett stegrande motorvrål, porten gick sakta upp, rök vällde upp runt några speedwaycyklar och "människor" som man kunde urskilja i röken därinne - motorljudet ökade och det startband som fanns kvar framför porten for i luften med en smäll och "starten gick"! Det var en överraskande och verklighetstrogen presentation av speedwayens helgedom vi fick innan vi alla, lite tvekande och med stor försiktighet stegade in på det välpolerade marmorgolvet. Vi alla kände atmosfären av att befinna oss i speedwayens helgedom!
Vilken imponerande anläggning! Högt i tak med jättestora bilder, i naturlig storlek av personerna, fanns uppsatta på alla väggar. TV-apparater som rullade bilder från Tony´s karriär, Tony´s Ferrari, guldhjälmar, speedwayvästar, pokaler och plaketter fanns i obegränsade mängder. Alla (?) de speedwaycyklar som Tony använt genom åren fanns utplacerade på golvet, uppbyggda i verklighetstrogna miljöer, där alla från mekanikerna till de olika personerna som funnits runt Tony fanns uppställda i personernas orginalkläder, t.o.m. VIP-biljetterna hängde runt halsen!
Bilden nedan - Här rullar man ut till start - alla grejor i orginal. Imponerande! 
8 Posa-resa
Bilden nedan - Bosse Svensson och "Lelle" Dahlén studerar speedwayvästar som hänger i taket!
9 Posa-resa
Bilden nedan - Alla "personer" i orginalkläder, t.o.m. kläderna från Let´s Dance!
10 Posa-resa
Bilden nedan - Tony´s  Ferrari Modena 360 F1 fanns på plats!
11 Posa-resa
Bilden nedan - Tony´s första speedwaymaskin! En Rickson som byggdes av pappa Stig, själv framgångsrik
motocrossförare som tävlat med och mot många av UMCK-Veteranerna!
12 Posa-resa
Bilden nedan - Njut och beskåda! En fantastisk presentation av Tony´s speedwayliv!
13 Posa-resa