Inte ännu publicerad

Äntligen har undertecknad, Bosse Svensson, lyckats fånga in en av grundarna till vår fina Veteranförening, Göte Brunnberg.

Det är också speciellt eftersom Göte och jag hade, i tid, nästan parallella karriärer. Göte började 1961 och höll på till 1970, sedan ytterligare ett antal år, "mer på skoj". Ett årsuppehåll fanns också 1965 då han tjänstgjorde som FN soldat i Gaza.

Hela karriären innehöll ett maskinmärke, Husqvarna, började på 175cc Silverpil, fortsatte med 250cc för att avsluta på en 360cc. Några av dessa säsonger med allt monterad i en EG-ram.

Det hela började 19/11 1961 med T-tävlingen Stigstråket och året fortsatte med enbart T-tävlingar (Enduro).  Även -62 bestod också av enbart T-tävlingar bl.a. Akallaloppet den 29/9 där han delade segern i B-juniorklassen med några andra. (Bl.a. med undertecknad som där gjorde sin tävlingsdebut.)

15/4 1963 var det dags för debut som crossåkare, i en serietävling, lilla serien, 250cc. Göte och en till i startfältet på en 175cc. Göte kom totalt 8:a efter två heat och skriver själv i sin dagbok, citat: Jag är mycket nöjd med första crossen. Det skall väl bli fler- slut citat. (Ja det blev ett antal flera !!) Detta år innehåller också ett speciellt minne för oss bägge. Göte vinner sin första seger i A-juniorklassen i T-tävlingen Rasbo loppet. Detta på samma antal prick som undertecknad som Göte spöar med 6 sek. på crossprovet. Vi var bägge en prick efter totalsegraren, Karl-Ingmar Larsson från MK Orion.

Från säsongen 1964 fram till och med 1970 är det enbart crosstävlingar på schemat. 1967 är sista året som junior och året innehåller både höjdpunkten och största besvikelsen under karriären. Höjdpunkten kommer under Nordiska Mästerskapet i ÅBO där Göte tillsammans med Lasse Nord, Torbjörn Jansson, Toste Norgren och Bert Ove Wallner vinner lagtävlingen överlägset. Besvikelsen kommer i junior-SM finalen där Göte ligger 3:a när det strular till sig. Från 1968 är Göte senior som det hette på den tiden, elitförare heter det idag. Många bra placeringar i serie och inbjudningstävlingar och också några SM poäng finns bland minnena.

Åren som följer efter 1970 då "satsningen upphörde" innehöll ett antal tävlingar mer på skoj som det brukar heta.

1981 är det dags för sonen att debutera som 80cc åkare och Göte engagerar sig i UMCK som funktionär och tränare. Det åks också ett antal "Föräldrar tävlingar" i samband med träningsläger etc. då på en HVA 430cc. Ett antal fajter finns i minnet med en annan UMCK veteran, fd storåkaren Lennart Dahlen som hade sönerna Håkan och Leffe bland de aktiva. Under dessa år var UMCK en av de större klubbarna i Världen för ungdoms motocross och kunde då ha över 60 aktiva på ett träningsläger.

1989 tyckte sonen att det fick räcka med crossåkandet och därmed var även Götes framfart på banan över.

1993 var Göte med i det allra första mötet som resulterade i bildande av UMCK Veteranerna.

Vid pennan

Bosse S

Bilden nedan - Träningsläger i Belgien 1967!

Göte 2

Bilden nedan - Åbo,  Finland. Nordiska mästerskapen i lag för 250 cc juniorer 1967. Från vänster: Torbjörn Jansson, Toste Norgren, Göte Brunnberg, Bert-Ove Waldner. Nere: Lars-Erik Nord.

Göte 1