Classic Motor hade ett bildreportage för en del år sedan om en välkänd crosscykel som var mycket populär bland våra cross-förare under 50-talet. Det var Raymond Sigvardsson´s Matchless G80Cs från 1959. Vi tackar Göran Petersson som försett oss med materialet om Raymonds Matchless. Klicka på rubriken för att läsa vidare!

Web1 Raymond 4 low

Raymond tog silver i SM serien det året efter en hård och i det längsta en oviss kamp med Bill Nilsson om Guldet. Cykeln vandrade senare vidare till Skaras Rune Unger som också blev framgångsrik med denna!

AJS eller Matchless som cykel också hette ansågs vara både driftsäker och lätt-åkt men räckte inte riktigt till när dom svenskbyggda cross-cyklarna kom och slog igenom  i slutet på 50-talet. Därför var Raymonds prestation att kunna erövra silverpokalen med denna Matchless imponerande!
På 60-talet var det Monark, Husqvarna och Lito som kom att dominera prislistorna i Sverige och även internationellt. Dom Engelska järnen är dock fortfarande mycket populära i Classic-crossen sedan dessa tävlingar  sedan många år blivit  allt vanligare.
Raymond avslutade sin framgångsrika karriär inom  motocrossen efter denna säsong, för att satsa på en karriär som flygare. Ett yrke som han har hållit på tills det var dags för pensionering!
Matchless eller AJS Comp som den också hette har ju också varit populär att registrera och använda till lite lättare turing åka med tack vare sin smidighet.
Säkert ett lugnare liv än att plågas på dammiga crossbanor! Hälsningar /Göran Petersson

Web2 Raymond Sigvardsson Matcheless G 80 Low

Web3 Raymond text2 low

Web4 Raymond 3 Low